Geitenmelk goed voor de inwendige mens

Geitenmelk is lekker en gezond. Het is anders dan koemelk. Het eerste wat opvalt is dat geitenmelk witter is dan koemelk. In koemelk zit het stofje caroteen. Hieruit kan je vitamine A maken. Een geit zet de caroteen al om in vitamine A waardoor er 4 keer zoveel vitamine A in de geitenmelk zit. Deze vitamine is goed voor je ogen en je huid.

In geitenmelk zit ook twee keer zoveel vitamine D. Deze vitamine is goed voor je botten en tanden. Geitenmelk is makkelijker te verteren dan koemelk. Dit komt doordat de vetten in geitenmelk beter verdeeld zijn en er minder suiker in zit. Het heeft maar 40 minuten nodig om de maag te passeren. Bij koemelk duurt dit anderhalf uur.

Verder bevat geitenmelk het dubbele aan waardevolle mineralen. Het bevat een natuurlijke antibiotica met kankerremmende stoffen. Ook bevat het weinig zout waardoor het erg geschikt is voor mensen met hart- en vaatziekten.

Sommige mensen zijn allergisch voor koemelk, zij kunnen er ziek van worden. Veel mensen die koemelkallergie hebben, kunnen vaak wel geitenmelk verdragen. Geitenmelk is goed voor mensen die problemen hebben met hun maag en darmen. De melk verteert sneller en is dus beter voor maag en darmen. Verder is geitenmelk goed voor mensen met botklachten of hooikoorts.